به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدرضا پورمحمدی در جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، بر تحقق شفافیت و حذف واسطهها در چرخه تولید و توزیع کالا تأکید کرد و گفت: برای تحقق این امر باید بحث سامانهسپاری و ایجاد و تکمیل سامانههای الکترونیکی ضروری است.
وی، قاچاق کالا را یکی از تبعات شرایط نامتعارف اقتصادی دانست و گفت: همه قوای کشور برای سامان دادن به کاستیها عزم جدی دارند و در این میان دستگاههای مسئول در حوزه مبارزه با قاچاق مسئولیت سنگینی دارند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه با عزم و اراده بخشهای مختلف کشور، تحریمهای اقتصادی علیه کشورمان بیاثر شده است، افزود: در ماههای گذشته با وجود اینکه بسیاری از کشورها با کمبود کالاهای اساسی مواجه شدند، اما مردم ما هیچ کمبودی از این نظر احساس نکردند و ما در عرض یک ماه پس از شیوع بیماری کرونا، از یک واردکننده اقلام بهداشتی به صادرکننده این اقلام تبدیل شدیم.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا، آزمون بزرگی برای کشورها بود، گفت: با همکاری و تعامل بخشهای مختلف جامعه، کشور ما این امتحان را به خوبی پشت سر گذاشت و قابلیتهای خود را اثبات کرد.
پورمحمدی با اشاره به افزایش تولید برخی کالاها در شرایط سخت تحریم، اظهار داشت: هرچند تحریمها موجب مشکلاتی برای مردم ما شده است، اما جمهوری اسلامی هر روز قویتر از گذشته مسیر خود را طی میکند و این مشکلات باعث توانمندی بیشتر ما شده است.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه به تشریح طرح مقابله با قاچاق لوازم خانگی مبتنی بر شناسه کالا پرداخت و گفت: لوازم خانگی بیشترین حجم قاچاق کالا را به خود اختصاص داده و بر این اساس، درج شناسه کالا و شناسه رهگیری برای تشخیص اصالت لوازم خانگی الزامی شده است.
جهانگیر اسکندرزاده با اشاره به فرایند اجرایی این طرح، گفت: بعد از الزام واردکنندگان و تولیدکنندگان به درج شناسه کالا بر روی لوازم خانگی، مهلت عرضه لوازم خانگی فاقد این شناسه در مرداد 98 پایان یافت و با اجرای فاز آگاهسازی و اطلاعرسانی، برخورد با عرضه این لوازم از بهمن 98 آغاز شده است.
وی همچنین از تشکیل قرارگاه مبارزه با عرضه کالای قاچاق در استان با پنج کمیته تخصصی خبر داد و همکاری همه دستگاههای مسئول برای اجرای طرح مقابله با قاچاق لوازم خانگی را خواستار شد.
در این جلسه همچنین اهم اقدامات صورت گرفته برای درج شناسه کالا، جلوگیری از خروج غیرقانونی کالاهای اساسی از استان، برنامههای فرهنگی و تبلیغی درخصوص ترویج مصرف کالاهای داخلی و ویژهبرنامههای سالروز صدور فرمان رهبری مبنی بر تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطرح شد.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد:
لزوم تکمیل و تقویت ساختارهای مبارزه با قاچاق کالا و اطلاعرسانی درخصوص کیفیت محصولات داخلی
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر تکمیل و تقویت ساختارهای مبارزه با ورود و عرضه کالاهای قاچاق، گفت: در کنار اقدامات مقابلهای، اطلاعرسانی و فرهنگسازی در خصوص توان تولید و کیفیت محصولات داخلی که قابل رقابت با نمونههای مشابه خارجی است نیز باید جدی گرفته شود.
نظر شما